Cursusvoorwaarden

In mijn lessen geef ik hatha yoga. De lessen bestaan voor een groot deel uit de beoefening van ademtechnieken (pranayama) en yoga houdingen (asana's). In de lessen worden ook ontspanningsoefeningen gegeven.
 
Het is belangrijk om ruim voor de les niet te eten.
Tijdens de les is het prettig wanneer je gemakkelijk zittende kleding draagt, waarin je je vrij kunt bewegen. Warme sokken, een vest of fleecedeken zijn fijn voor de eindontspanning. Een kussentje kan ook prettig zijn om te gebruiken bij een zittende ademoefening en tijdens de eindontspanning.
 
Het is de bedoeling dat, wanneer je besluit lessen te volgen, een yogamatje aanschaft.
 
Het is voor de groep en de yogadocente belangrijk dat je op tijd online aanwezig bent: graag 5 minuten voor aanvang van de les.
 
Het cursusbedrag dient op tijd betaald te worden.
 
De tarieven worden voor het begin van ieder cursusjaar bekend gemaakt en zijn opvraagbaar.
 
Tijdens de les volg je de aanwijzingen op die de yogadocente geeft ten aanzien van de intensiteit en de belasting van de oefeningen.
 
Je volgt de lessen op eigen risico. Tijdens de les wordt er op gewezen dat geen enkele oefening onplezierig mag zijn of pijn mag doen. Als je onder medische behandeling bent, wil je dan overleg plegen met de behandelaar over het volgen van de yogalessen. Dit geldt ook voor mensen die chronische klachten hebben of een operatie hebben ondergaan.
 
Bij ziekte of andere klachten dien je de yogadocente vóór aanvang van de les te informeren.